Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Εξ αποστάσεως μαθήματα (e-class) – Σύνδεση/πρόσβαση μαθητών


Οι περισσότεροι γονείς / κηδεμόνες έχετε ήδη ολοκληρώσει τα πρώτα βήματα εγγραφής σας στην πλατφόρμα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (Π.Σ.Δ.) και διαθέτετε ήδη όνομα χρήστη (username) του παιδιού ή των παιδιών σας. Εκκρεμούν αρκετές εγγραφές παιδιών ακόμη, αλλά αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία όλων αυτές τις μέρες με τη σύνδεση με τη σελίδα του Π.Σ.Δ. που διαρκώς ‘πέφτει’ λόγω υπερφόρτωσης. Το ίδιο αντιμετωπίζουμε κι εμείς οι εκπαιδευτικοί, που προσπαθούμε εναγωνίως να οργανώσουμε και να εμπλουτίσουμε τις ηλεκτρονικές μας τάξεις!
Μετά το πρώτο βήμα λοιπόν που είναι η εγγραφή στο ΠΣΔ και η …απόκτηση όνομα χρήστη (username), ακολουθεί ένα δεύτερο βήμα: η εγγραφή των μαθητών στα μαθήματα του κάθε εκπαιδευτικού ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτά.
Προκειμένου λοιπόν να οριστικοποιηθεί η εγγραφή των μαθητών στα κλειστού τύπου μαθήματα της ηλεκτρονικής σχολικής τάξης (e-class)  του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον μια είσοδο (login) στην πλατφορμα με τα στοιχεία του λογαριασμού που έχει ο κάθε μαθητής. Γι αυτό όσοι έχετε ήδη κάνει εγγραφή στο ΠΣΔ και διαθέτετε username και κωδικό, επιχειρήστε μια ...
τουλάχιστον είσοδο ώστε να είναι δυνατή η εγγραφή των μαθητών στα μαθήματα από τους εκπαιδευτικούς της τάξης.
Μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή, θα μπορούν  οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στα κλειστού τύπου μαθήματα της/του εκπαιδευτικού της τάξης τους, όπου μπορούν να βρουν πλούσιο υποστηρικτικό, εκπαιδευτικό υλικό, επαναληπτικές, διαδραστικές ασκήσεις και δραστηριότητες, ενδιαφέροντα βίντεο και άλλα.


ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ''ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ'' ΤΟΥ E-CLASS:

ΣΥΝΔΕΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ http://eclass.sch.gr

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ: Αναζήτηση μαθημάτων

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ: Νομός Βοιωτίας

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ: Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (9070107)

Εμφανίζονται τα διαθέσιμα μαθήματα κάθε φορά (ο κατάλογος ανανεώνεται).

Εχετε πρόσβαση σε όσα μαθήματα είστε εγγεγραμμένοι (είτε καθώς σας έχει εγγράψει ο ίδιος ο εκπαιδευτικός της τάξης, είτε καθώς έχετε αιτηθεί μόνοι σας εγγραφή κι έχει εγκριθεί).

Κ. Σ.